Надбавки за стаж: чи отримають українці цю доплату у квітні

Як зміняться пенсії працюючих пенсіонерів

У квітні зростуть виплати одразу декількох категорій пенсіонерів. Однак, не всі відчують підвищення одразу.

Деякі пенсіонери продовжують працювати, попри вихід на заслужений відпочинок. Тому вони можуть отримати спеціальну надбавку за понаднормовий стаж.

Перерахунок виплат працюючих пенсіонерів мав розпочатися з 1 квітня 2024 року. Проте самі доплати будуть отримані уже у червні.

— Перерахунок буде проведено після того, як до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування надійдуть відомості про сплату єдиного внеску за І квартал 2024 року (строк подачі звітів – до 10 травня).

 

Тобто орієнтовно в червні пенсіонери, яким буде проведено перерахунок, отримають збільшені розміри пенсійних виплат та доплату за попередні місяці, – пояснюють у ПФУ.

Важливою умовою для перерахунку є те, що пенсіонер набув щонайменше 24 місяці стажу. Зараз ця доплата складає 23,61 гривні за кожен рік.

У кого ще зростуть пенсії у квітні

Також у квітні зміняться гарантовані виплати осіб старше 65 років, які мають повний стаж. Це пов'язано зі зростанням мінімальної зарплати.

З 1 квітня заробітна плата становить 8 тисяч гривень. Мінімальна пенсія громадян старше 65 років, що набули повний стаж, відповідно, складає 3 200 гривень.

Зверніть увагу! Гарантована пенсія осіб, які мають повний стаж і при цьому вони старше 65 років, складає 40% від визначеної в Україні мінімальної зарплати.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень