Начинки для тарталеток: 7 смачних рецептів на новорічний стіл (РЕЦЕПТ)
Закуски в тарталетках ефектно виглядають на новорічному столі, будь це фуршет на роботі або посиденьки в сімейному колі. Такі страви можуть бути як холодними, так і гарячими. За начинку можна використовувати абсолютно все - від простої сирно-часникової пасти до вишуканого коктейлю з морепродуктів.
З яйцем, сиром і зеленою цибулею
Цей варіант начинки на Новий рік можна вважати бюджетним. Для нього зовсім не обов’язково використовувати дорогі сорти сиру, підійде і звичайний плавлений сирок «Дружба».
Склад сирно-яєчних тарталеток:
- 4 варені яйця;
- 100 г сиру;
- 2 зубчики часнику;
- пір’я зеленої цибулі,
- майонез і спеції – на смак.
Приготування:
Сир і яйця натерти на тертці або порізати дрібними кубиками.
Щоб плавлений сирок було простіше подрібнити, його можна попередньо трохи заморозити в холодильнику.
До цих продуктів додати пропущений через прес часник, майонез, дрібно рубану зелену цибулю.
Все добре перемішати, на смак присмачити спеціями й розкласти по порціях.
Крім зеленої цибулі, в начинку можна додавати будь-яку свіжу зелень.
Рецепт з курячим паштетом і вершковим маслом
Домашній курячий паштет разом з розм’якшеним вершковим маслом за текстурою нагадує ніжний крем, тому він ідеальний для начинки тарталеток для новорічного столу.
Для приготування знадобляться:
- 600 г курячої печінки;
- 70 г ріпчастої цибулі;
- 80 г моркви;
- 100 г вершкового масла;
- рослинна олія – для смаження;
- чорний мелений перець, мускатний горіх і сіль.
Спосіб приготування:
Овочі подрібнити та обсмажити до м’якості на олії.
Потім до них викласти підготовлену печінку і томити все до готовності. В кінці додати спеції і сіль.
Після цього перебити все блендером до пастоподібного стану.
Потім додати розм’якшене вершкове масло і знову все збити.
Готову начинку можна красиво видушити в тарталетки за допомогою кондитерського мішка і прикрасити зеленню, наприклад, листочками шпинату-міні.
З корейською морквою, куркою і сиром
Морква по-корейськи робить будь-яку закуску пікантною і соковитою. Вся соковитість салату сконцентрована в маринованому овочі, тому зовнішній вигляд кошичків з тіста не постраждає навіть під час тривалого стояння на новорічному столі.
Перелік необхідних для соковитої начинки компонентів:
- 250 г моркви по-корейськи;
- 200 г твердого сиру;
- 300 г копченої курячої грудинки;
- майонез – до смаку.
Приготування:
Сир натерти на середній тертці.
Куряче м’ясо розібрати на тонкі волокна або нарізати невеликими кубиками.
Змішати всі продукти в одній мисці, заправити майонезом і можна наповнювати тарталетки.
Моркву по-корейськи часто шаткують довгою «локшиною», що не дуже зручно при укладанні начинки в невеликі тарталетки, тому і її при необхідності можна перерізати на короткі відрізки.
З фетою, свіжими овочами та зеленню
Овечий сир фета з виразною кислинкою і вираженим солоним смаком чудово поєднується зі свіжими овочами. Такий мікс нагадує грецький салат.
Щоб його приготувати, знадобиться взяти на 10 тарталеток:
- 150 г фети;
- 4 помідори чері;
- ½ середнього огірка;
- 1 часточка часнику;
- зелень і спеції.
Процес приготування:
Фету перекласти в підходящу ємність і розім’яти до однорідного стану. Потім додати до сиру пропущений через часникодавку зубок часника і подрібнену зелень, перемішати.
Овочі вимити та витерти насухо.
Помідори розрізати на четвертинки, а огірок нашаткувати пів кільцями.
Тарталетки наповнити сирною масою, а зверху викласти по скибочці кожного овоча і гілочку зелені для декору.
Для закуски можна взяти та звичайні помідори, але в цьому випадку потрібно вибирати більш м’ясисті сорти.
Закуска з кукурудзою, яйцем і сиром
Проста, але смачна начинка для тарталеток виходить з наступних продуктів:
- 100 г твердого сиру;
- 2 варених яйця;
- 50 г кукурудзи;
- 10-20 г зелені;
- 20-40 г майонезу.
Приготування:
Сир і яйця натерти на дрібній тертці.
Зелень вимити, обсушити і дрібно порізати.
З консервованої кукурудзи просто злити рідину, а заморожену відварити.
Всі компоненти начинки перемішати разом, заправити невеликою кількістю майонезу і розкласти по кошиках.
Оригінальний спосіб подачі “Олів’є”
Його перед подачею просто необхідно розкласти по порційних кошичках.
Вони повинні бути з пісочного тіста, а не вафельними, щоб страва довше зберігала свій презентабельний вигляд.
Прикрасити таку подачу можна декоративними мереживними чіпсами. Для них потрібно з’єднати 10 г борошна з 90 г води і 40 г олії. Отримане тісто налити на гарячу сковороду і пекти, поки не випаруватися вся волога. Потім акуратно зняти зі сковороди, а після охолодження розламати на шматочки, якими можна прикрасити страву.
Закуска з консервованими ананасами та сиром
Пропорції використовуваних продуктів на 16 середніх тарталеток:
- 200 г твердого сиру;
- 340 г консервованих ананасів;
- 3 зубчики часнику;
- 60 г майонезу.
Послідовність приготування:
З ананасів злити сироп. Якщо фрукти нарізані кільцями, то подрібнити їх кубиками.
Сир натерти на середній або дрібній тертці.
Часник пропустити через прес.
Змішати всі складові начинки і заправити майонезом.
Перед подачею розкласти салат по тарталеткам.
Святкового настрою та смачних свят.
Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ