Нацбанк з 1 серпня почне вилучати з обігу популярні банкноти

Для поступової їх заміни на банкноти сучасного покоління

Національний банк із 1 серпня розпочне вилучати з обігу банкноти номіналом 500 грн зразків 2003–2007 років для поступової їх заміни на банкноти сучасного покоління (зразка 2014 року та наступних років випуску), повідомляє пресслужба регулятора.

Старі банкноти 500 грн залишатимуться дійсним платіжним засобом, їх не потрібно спеціально обмінювати.

Ключові факти

  • Із серпня Національний банк спільно з банками поступово вилучатиме з готівкового обігу зазначені банкноти, зокрема:  
  • Банки України не видаватимуть із кас такі банкноти за всіма видами готівкових операцій;
  • НБУ припинить підкріплювати такими банкнотами каси банків.
  • Тож, старі банкноти номіналом 500 грн, потрапляючи в банки, не будуть більше повертатися в обіг, а вилучатимуться та передаватимуться до НБУ для подальшого їх перерахування та утилізації. 
  • Громадяни без обмежень зможуть продовжувати розраховуватися старими банкнотами, не потрібно вживати додаткових заходів для обміну. 
  • НБУ вирішив вилучати старі гроші для підвищення якості готівки в обігу, зважаючи на зношеність банкнот номіналом 500 грн старого зразка, які вже майже 18 років перебувають в обігу, зокрема понад вісім останніх років, одночасно з банкнотами сучасного покоління.
  • Зазначається, що поступова заміна банкнот старого зразка підвищить захист і якість грошей в обігу та зробить розрахунки комфортнішими для громадян. 

Джерело: Forbes

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень