На скільки гривень державного майна приватизували на Рівненщині

За минулий рік

Фото ілюстративне

44 об’єкти державної власності приватизували на Рівненщині впродовж 2020 року.

Це старі та занедбані будівлі у Здолбунові, Острозі, Дубні, Костополі. За ці будівлі до бюджету держави надійшло близько 30 млн грн, розповів начальник відділу приватизації управління державним майном та корпоративними правами держави Анатолій Франчук.

Наприклад, адміністративну будівлю у Здолбунові виставляли на аукціон за 500 грн, а продали за 2,5 млн грн з ПДВ.

Анатолій Франчук розповів, що приватизація – це пошук ефективного приватного власника для державного майна. Часто будівлі державної власності у занедбаному стані й це треба змінювати, аби воно працювало, створювало якусь додану вартість, аби воно приносило доходи з податків у бюджет і держава розвивалася.

Так, невдовзі у приватну власність перейде Рівненський автомобільний ремонтний завод.

Сам процес приватизації поки не відбувається. Нині його передали управлінню фонду держмайна, однак згодом дійде і до нас. Рух вже йде, – зауважив Анатолій Франчук.

Між тим, він додав, що нині є досить велика проблема зі ставленням людей до приватизації.

Раніше ці процеси були непрозорими. Зараз це все йде по-іншому. Нині взяти участь в аукціоні може кожен охочий. Там все передбачувано. Якщо ти маєш кошти та хочеш купити якесь приміщення, то можеш купити його, – розповів Анатолій Франчук.

Для того, аби взяти участь в аукціоні, потрібно зайти на сайт Privatization, вибрати об’єкт, який цікавить, а опісля перейти на сайт Prozzoro і вибрати майданчик. Після цього треба сплатити 10% гарантійного внеску від початкової вартості об’єкту, а також сплатити реєстраційний внесок – це близько 1000 грн. Далі потрібно лише дочекатися аукціону.

Участь в аукціоні не можуть брати громадяни держави-агресора, особи, в яких непрозоре фінансування, тобто офшорні зони.

Начальник відділу приватизації управління державним майном  та корпоративними правами держави анонсував, що у Рівному найближчим часом продаватимуть експертно-технічний центр Держпраці, що на вулиці Лермонтова, 7.

Я очікую, що ми його десь у лютому-березні виставимо на аукціон, – повідомив Анатолій Франчук.

Та додав, що найчастіше державне майно приватизовують підприємці, які хочуть розширити свій бізнес або ж підприємці-початківці.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень