На Шевченківську премію-2016 претендують фільми Сенцова

Подано 60 заявок на здобуття найвищої державної нагороди в галузі культури і мистецтва

Серед номінантів на Шевченківську премію у галузі кіно – фільми режисера Олега Сенцова "Гамер" та "Носоріг".

Про це пише "Українська правда. Життя".

Нагадаємо, що в серпні російський суд засудив Сенцова до 20 років позбавлення волі.  

Серед номінантів на премію 2016 року також творчий колектив об’єднання "BABYLON'13" – за фільм "Сильніше, ніж зброя". 

Зауважимо, Національна премія України ім. Тараса Шевченка присуджується в кількох номінаціях: "Література", "Літературознавство і мистецтвознавство", "Публіцистика і журналістика", "Кінематографія", "Музичне мистецтво", "Театральна мистецтво", "Концертно-виконавське мистецтво", "Народне і декоративно-прикладне мистецтво" та "Образотворче мистецтво". 

Щорічно присуджується до 5 національних премій ім. Т. Шевченка – не більше однієї у кожній з номінацій. Імена переможців стануть відомі на початку 2016 року – 9 березня, в день народження Тараса Шевченка.

Минулого року лауреатами Шевченківської премії стали Юрій Буряк за книгу поезій "Не мертве море", Костянтин Москалець за книжку есеїв "Сполохи", Микола Компанець за мистецький цикл "Земля моїх батьків" та Петро Панчук, актор Національного театру ім. І. Франка.

Розмір грошової премії, яку отримують лауреати, щороку встановлюється згідно з указом Президента України. Минулого року розмір кожної премії становив 240 тисяч гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень