На що Рівненщина витратила кошти, виплачені за сусідство з РАЕС

З уряду на соціально-економічну компенсацію виплачено 32 млн грн

На Рівненській АЕС відзвітували про заходи соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає у зоні спостереження електростанції. Так, впродовж минулого року уряд на ці потреби спрямував 32 мільйони гривень державної субвенції.

Нагадаємо, що співвідношення розподілу державної субвенції між місцевими бюджетами населених пунктів, що входять до зон спостереження АЕС складає: 30% для обласних бюджетів, 55% для бюджетів районів та міст обласного підпорядкування, 15% для бюджетів міст-супутників ядерних установок.

Для прилеглих до Рівненської АЕС територій у 2017 році розподіл субвенції місцевим бюджетам становив:

  • Рівненська область (обласна частка) – 7 млн18,3 тис. грн.
  •  Волинська область (обласна частка) – 2 млн 757,9 тис. грн.
  • Маневицький район (Волинська область) – 7 млн 227,6 тис. грн.
  •  Володимирецький район (Рівненська область) – 9 млн 895,9 тис. грн.
  •  Сарненський район (Рівненська область) – 646 тис. грн.
  •  Костопільський район (Рівненська область) – 153,6 тис. грн.
  •  м. Вараш (Рівненська область) – 4 млн 888,1 тис. грн..

На Володимиреччині кошти спрямували на  ремонти фельдшерсько-акушерського пункту в с. Половлі, Сопачівського НВК, внутрішніх санвузлів Рафалівської ЗОШ, протирадіаційних укриттів Володимирецької ЗОШ №1 та Володимирецького НВК .

За кошти обласної частки субвенції проведено поточні ремонти у протирадіаційних укриттях Рафалівської ЗОШ, Городецького НВК та Сваринівського НВК. Крім того, за рахунок субвенції минулого року, із залученням обласної частки, продовжено будівництво ЗОШ у с. Озерці через аварійний стан діючої школи.

У Cарненському районі проведено капітальні ремонти садочків у селах Велике Вербче та Бутейки, поточний ремонт клубу в с. Вирки, а також придбано препарати стабільного йоду для захисту населення.

В Костопільському районі виконано поточний ремонт дорожнього покриття у с. Гута. За кошти з обласної частки субвенції здійснено білощебеневе покриття доріг у с. Гута, закуплено препарати стабільного йоду та засоби захисту органів дихання (респіратори) для сіл Осова та Гута.

У місті-супутнику РАЕС Вараш проведено поточні ремонти захисних споруд цивільного захисту/оборони – сховища та протирадіаційного укриття, кабінету цивільного захисту ЗОШ №4, приміщень ЗОШ №5. Найбільше видатків минулого року було спрямовано на заміну вікон та дверей в дитячих навчальних закладах.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Теги: ГрошіРАЕС
Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень