На Рівненщині зменшився рівень злочинності

Проте правоохоронців хвилює кількість умисних вбивств, злочини проти довкілля та підліткова злочинність

На координаційній нараді у прокуратурі Рівненської області керівники правоохоронних органів говорили про шляхи забезпечення правопорядку та озвучили актуальну статистику за перше півріччя 2017 року.

Зокрема обласний прокурор Богдан Подубинський відзначив, що рівнеь злочинності в Рівненській області менший за загальнодержавні показники. Якщо в цілому по Україні на 10 тисяч населення стається 74,6 злочинів, то на теренах Рівненщини - 59,7 злочинів на 10 тисяч населення.

Упродовж півріччя значно менше вчинено особливо тяжких та тяжких злочинів, проти життя та здоров’я особи, поменшало вимагань, розбоїв, хуліганств та угонів.

Богдан Подубинський відзначив, що з початку року на Рівненщині знешкоджено 6 організованих злочинних груп, до суду скеровано обвинувальні акти у:

  • 12 кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у бюджетній системі,
  • 19 – у сфері службової діяльності,
  • 14 – щодо незаконних оборудок у лісовій сфері
  • 21 – про корупційні правопорушення.

Під час наради правоохоронці відзначили суттєвий ріст умисних вбивств, підліткової злочинності, правопорушень проти довкілля, злочинів, вчинених у стані алкогольного сп’яніння, групою осіб та особами, які вже вчиняли правопорушення. Керівник прокуратури висловив невдоволення і рівнем розкриття злочинів.

Концентруватимуть правоохоронці свою увагу і на боротьбі з лісопорушеннями, виявленні злочинів, пов’язаних зі збутом наркотиків, хабарництва в органах влади, медичних та навчальних закладах, а також протидії організованій злочинності у пріоритетних сферах: бюджету, землі, оподаткування, банківській.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень