На Рівненщині збирають 300 тонн шишок

Так лісівники краю готуються до посіву лісових розсадників

Уже зараз лісівники Рівненщини почали підготовку до весняних лісокультурних робіт, а саме - посіву лісових розсадників. Тож лісогосподарські підприємства області активно проводять заготівлю насіння хвойних порід.

Відповідно до термінів дозрівання насіння, заготівля розпочалася ще у 4 кварталі 2016 року, планові завдання вже виконані на 90%, але роботи ще тривають.

Цьогоріч планується зібрати майже 300 тонн шишок, що дозволить отримати понад 3 т насіння. В останні роки лісогосподарські підприємства області збільшують об’єми заготівлі на об’єктах постійної лісонасіннєвої бази.

Для проведення весняних лісокультурних робіт, на зберіганні у насіннєсховищах лісогосподарських підприємств є річний запас насіння хвойних порід, що дозволяє вчасно провести його підготовку до весняного висіву, та понад 35 т  насіння листяних порід, заготовленого торік.

Загалом на весну 2017 року в області планується посіяти 38,34 га лісових розсадників, у яких буде вирощено понад 50 млн штук сіянців, що дозволить заліснити більше 5 тис. га зрубів. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень