На Рівненщині збільшилася кількість дітей з особливими освітніми потребами

За кілька останніх років

Щороку в Україні зростає кількість дітей з особливими освітніми потребами. На Рівненщині такі діти отримали більше можливостей для навчання у дитсадках, школах, професійних закладах освіти і вишах.

Очільник обласного управління освіти Григорій Таргонський переконаний, що інклюзія повинна бути не лише у шкільній освіті:

Нам важливо, щоб діти з особливими освітніми потребами мали доступ до якісної освіти в закладах усіх рівнів, адже кількість учнів, охоплених інклюзивним навчанням, значно збільшилася. Якщо у 2015-16 навчальному році їх кількість становила 119, то у минулому навчальному році за такою формою навчалося вже 607 осіб.

Так, інклюзивне навчання цьогоріч організували у 37 дитсадках, де виховувалося 74 дитини, а також 239 школах, в яких навчалося 607 учнів.

А на базі Радивилівського професійного ліцею організували навчання для 12 учнів, які прибули зі спеціальних закладів. До слова, Радивилівський профліцей дітей з особливими освітніми потребами навчає за двома спеціальностями «Муляр. Штукатур» та «Швачка», а прийом документів там триває до 1 жовтня.

При цьому, мережа інклюзивно-ресурсних центрів на Рівненщині активно розширюється.

Уже створили 24 таких центри, ще шість планують відкрити до кінця цього року.

Зазначимо, що інклюзивно-ресурсні центри надають послуги дітям від 2 до 18 років.

За матеріалами пресслужби управління освіти і науки Рівненської ОДА

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень