У Рівному відкрили новий центр для дітей (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У Рівному відкрили інклюзивно-ресурсний центр для занять з дітьми з особливими освітніми потребами.

Він працюватиме на базі ЗОШ №24 і відвідуватимуть його дітки з 2 років.

Тут працюватимуть 12 викладачів, які проводитимуть безкоштовні корекційні заняття, каже директор інклюзивно-ресурсного центру Руслана Майструк:

Центр створений з метою супроводження дітей із особливими освітніми потребами різними кваліфікованими спеціалістами.

Плануємо, тут працюватимуть педагоги різних кваліфікацій – вчитель-логопед, сурдопедагог, тифлопедагог, олігофренопедагог, а також практичні психологи й вчитель-реабілітолог.

 

Основна мета центру – визначення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини з метою визначення програми навчання. Це дуже важливо, адже батьки зможуть потім обирати форму, яка більше до вподоби. Дуже важливою ланкою роботи є безпосередньо корекційні заняття. Батьки дітей із особливими потребами зможуть привозити малечу до нас у центр на заняття до корекційних педагогів.

Відкриття такого інклюзивного центру дозволить батькам зекономити значну суму із сімейного бюджету, які донедавна витрачали на приватні заняття, каже заступник міського голови Галина Кульчинська:

У нас в місті діти з особливими потребами і батьки після занять у школах, в «Особливій дитині», йдуть на приватні заняття до логопедів, тощо. Мамочки шукають можливості додаткових занять зі спеціалістами: з психологами, з неврологами, з логопедами.

 

Тепер потреба в таких приватних заняттях великою мірою відпадає через цей центр і тепер батьки після занять у школах чи там, де вони займаються, будуть іти на такі заняття сюди.

Інклюзивно-ресурсний центр, який відкрили сьогодні у 24 школі вже третій у нашому місті заклад такого спрямування  поряд з «Пагінцем та «Особливою дитиною».

Міський голова Володимир Хомко зазначив, що кошти на новий центр надійшли з держбюджету. Однак у Рівному понад тисяча дітей, які потребують корекційних занять. Тож, імовірно, подібних центрів буде більше, а їх розташування залежатиме від кількості діток в тому чи іншому мікрорайоні Рівного.

Усі навчальні аудиторії укомплектовані спеціальними меблями, найсучаснішим обладнанням, методичними матеріалами і навіть відеокамерами, щоб за процесом навчання і розвитку своїх діток могли спостерігати батьки.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень