На Рівненщині зафіксовано 11 випадків сказу

Зокрема у Володимирецькому, Гощанському, Здолбунівському та Дубенському районах

На Рівненщині з початку року зафіксували 11 випадків сказу серед тварин.

Це на три випадки менше, ніж за відповідний період минулого року, повідомляють у Рівненській регіональній державній лабораторії ветеринарної медицини.

Зокрема спеціалісти виявили п'ять скажених котів, три собаки, дві лисиці та скажену куницю. Найбільше хворих тварин зафіксували у Володимирецькому, Гощанському, Здолбунівському та Дубенському районах. Говорить директор Рівненської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини Віктор Ракович:

- По два у Володимирецькому, Гощанському, Здолбунівському, Дубенському районі. 

Природним носієм є червона лисиця. У геометричній прогресії кількість їх збільшується і тепер вони наближаються до населених пунктів, заходять туди, мають контакт із собаками, з бродячими котами і передають їм цей збудник сказу.

Зауважимо, що у 2015 році на Рівненщині всього виявили 56 скажених тварин. З них майже половина – коти, решта – лисиці та собаки, а також ветеринари фіксували випадки сказу серед борсуків і навіть хом’яків.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень