На Рівненщині суд виправдав водія через нестачу доказів щодо п'яного водіння

В Острозі

Острозький районний суд закрив адміністративну справу щодо водіння у стані алкогольного сп'яніння через відсутність доказів. Про це повідомляє видання «Острог.район».

У протоколі вказали, що 7 лютого 2020 року о 00:50 в Острозі на вулиці Вишенського чоловік керував автомобілем з ознаками алкогольного сп`яніння (запах алкоголю з порожнини рота, порушення координації рухів, мови, поведінка, що не відповідає обстановці).

Від проходження огляду на стан сп`яніння на місці зупинки та від проведення такого огляду у медичному закладі він відмовився у присутності двох свідків.

У суді правопорушник вину не визнав та пояснив, що прямував до свого місця проживання.

 

Біля будинку побачив автомобіль поліції, зупинився біля них, щоб дізнатись, чому вони тут перебувають.

 

Поліцейський одразу вказав надати посвідчення водія та реєстраційний документ на автомобіль без жодних пояснень, стверджує видання. Чоловік надав всі необхідні документи.

Після перевірки поліцейський почав складати постанову про вчинення порушень, а саме про те, що громадянин керував транспортним засобом із номерним знаком, що не був освітлений в темну пору доби, не був пристебнутий паском безпеки, не мав при собі посвідчення водія, порушив правила користування попереджувальними знаками, після зупинки на вимогу працівника поліції не ввімкнув аварійну світлову сигналізацію, пише видання.

Згодом до водія підійшов працівник поліції, який висловив припущення про керування автомобілем в стані алкогольного сп`яніння, хоча, як йдеться в матеріалі, жодної пропозиції пройти огляд для визначення стану сп`яніння на місці зупинки висловлено не було, як і не було надано технічний прилад для визначення стану сп`яніння, сертифікат відповідності та свідоцтво про повірку приладу, а також не були присутні два свідки.

Водій вказав інспектору поліції про доправлення його у медичний заклад для проходження медичного огляду на підтвердження відсутності стану сп`яніння.

Острозький районний суд підтвердив неналежну поведінку поліції та виправдав особу.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень