На Рівненщині викрили 65 корупціонерів

Також 72 посадовці, з них третина – депутати місцевих рад, вчинили адміністративні корупційні правопорушення

У 2015 році до суду скеровано 64 кримінальні провадження про корупційні правопорушення, що їх вчинили 65 осіб (у тому числі стосовно 26 осіб за фактами одержання хабара).

Переважно факти кримінально-караної корупції викрито у таких сферах: земельних правовідносин, охорони здоров’я, освіти, приватизації, транспорту, а також у бюджетній та фінансово-кредитній системах.

«Серед притягнутих до кримінальної відповідальності 7 державних службовців, 10 посадових осіб місцевого самоврядування, 4 працівники органів внутрішніх справ, 2 службовці державних пенітенціарної та виконавчої служб, а також по 9 посадових осіб інших органів державної влади та посадових осіб юридичних осіб публічного права, які одержують заробітні плати з бюджету та інші», – інформує прес-служба прокуратури Рівненської області.

У суді доведено вину 34 осіб у вчиненні корупційних злочинів.

Сума збитків, спричинених державним інтересам у закінчених провадженнях про корупційні правопорушення, склала 1,1 млн грн.

Окрім того, до суду скеровано 84 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією. Судами до відповідальності притягнуто 72 посадовців (в тому числі 29 депутатів місцевих рад).

«Переважно порушення стосувалися невиконання вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів, обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, одержання дарунку, вимог фінансового контролю, невжиття заходів щодо протидії корупції», – зазначено у повідомленні прес-службу прокуратури Рівненської області.

На винних судом накладено стягнення у виді штрафу на загальну суму 20 820  гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень