На Рівненщині вигоріло понад 7 гектарів землі

Бо люди спалюють сухостій

Населення Рівненщини закликають до екологічної свідомості. Нещодавно люди активно почали спалювати сухостій і вже сталося 17 масштабних пожеж, через які вигоріло понад 7 гектарів землі.

Про те, що такі дії приносять лише шкоду і не сприяють родючості ґрунтів, розповідає директор департаменту екології та природних ресурсів області Володимир Захарчук:

Значна шкода завдається природі, горіння не додає чистоти нашому повітрю, підвищується парниковий ефект. Тварини, які тільки вивелися – вони гинуть, і комахи і птахи, які закладають гнізда. Вогнем можуть бути винищені взагалі унікальні природні комплекси.

 

Всім давно відомо, що спалювання не сприяє покращенню родючості ґрунтів, внаслідок дії високої температури на ґрунт гинуть корисні бактерії.

Поки до відповідальності за підпали не вдалося нікого притягнути, але він наголосив, що за це є адміністративна і кримінальна відповідальність.

Начальник Рівненського гідрометеоцентру Богдан Масовець передбачає, що невдовзі настане значне потепління і область очікує найвищий  рівень пожежної небезпеки.

Отож, напередодні травневих свят, жителів області закликають бути відповідальними з вогняною стихією і обов’язково прибрати після свого відпочинку на природі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень