На Рівненщині відкриють ще одинадцять бюро безоплатної вторинної правової допомоги

Від завтра структурні підрозділи Рівненського місцевого центру діятимуть в Гощі, Здолбунові, Корці, Костополі та Острозі. Також підрозділи Дубенського місцевого центру відкриють у Млинові та Радивилові, а Сарненського центру – в Березному, Володимирці, Дубровиці та Рокитному. В цих бюро жителі краю зможуть отримати безоплатні правові послуги, зокрема юридичну консультацію, допомогу у складанні заяв та скарг, роз’яснення стосовно залучення адвоката за рахунок держави незахищеним громадянам для представництва у суді. А більше про інші заходи цих підрозділів розповідає в.о начальника Корецького бюро правової допомоги,  Олена Миронець:

– Будемо за своєї ініціативи, чи за ініціативи територіальних громад, проводити тематичні лекції на місцях, семінари, круглі столи на певні правові питання які турбують громаду. Наступна функція - доступ до електронних сервісів Мін'юсту. Так само будемо приймати звернення громадян щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Варто зазначити, що такі бюро в Україні почали працювати з 2013 року, і їх метою було забезпечити кожного громадянина захистом, в першу чергу, в кримінальних провадженнях. Втім, цьогоріч держава вирішила забезпечити безкоштовною допомогою громадян ще й в цивільних та адміністративних справах. До слова, за перші 13 місяців свого існування до Рівненського місцевого центру, здебільшого за консультацією, вже звернулись близько 2400 мешканців краю. Також, майже 600 із них, отримали послуги безкоштовних адвокатів. Найбільше людей цікавили житлові, сімейні, спадкові та трудові питання, соціальне забезпечення, а також виконання судових рішень та правове представництво. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень