На Рівненщині вдвічі збільшились випадки сказу

Вірус сказу виявили не лише у диких тварин

Впродовж поточного року на Рівненщині зареєстрували 50 випадків сказу, тоді як минулого року – 24. Хворіли як дикі, так і домашні тварини.

Зафіксовано два випадки захворювання у домашньої худоби. Майже в усіх випадках хворі домашні тварини мали контакт із лисицями – основним джерелом збудника сказу, повідомляє працівник обласного управління ветеринарної медицини Олександр Костюк.

Найбільше випадків сказу виявлено у Гощанському районі - 10. У Корецькому та Рівненському районах -  8 і 7 фактів сказу відповідно. Жодного випадку не зафіксовано в Дубенському, Рокитнівському районах, містах Рівне та Дубно. В усіх інших – від 3 до 1 випадку. У всіх цих пунктах проведені оздоровчі заходи та знято карантин.

Для запобігання поширення випадків сказу на Рівненщині цьогоріч вже щеплено 110 тисяч собак, 4 тисячі котів, а також півтори тисячі свійських тварин – свиней, коней, корів та кіз.

На першому місці серед тварин, хворих на сказ - коти (21 випадок), на другому - лисиці (17), далі йдуть собаки – 8 випадків.

За словами Олександра Костюка, щоб уникнути небезпеки, люди мають дотримуватися правил утримання домашніх тварин – регулярно робити щеплення проти сказу, виводити собак на прогулянку в наморднику та на короткому повідку.


За словами ветеринарів, наслідками захворювання на сказ людині загрожує параліч і навіть смерть. Основний шлях проникнення вірусу сказу – це пошкодження шкіри через укус чи подряпину.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень