На Рівненщині стартував осінній призов в армію

Вже другий рік поспіль строковикам виплачуватимуть грошове забезпечення

В рамках призову, який триватиме до 30 листопада, з Рівненщини планують призвати 403 юнаки віком від 18 до 27 років, розповів військовий комісар області Михайло Твердохліб:

 

- З 4 жовтня військові комісаріати Рівненщини розпочали відправку призовників до Збройних Сил України, Національної Гвардії та у Службу транспорту. Планове завдання для Рівненської області - 403 призовники. Підлягають призову на строкову військову службу громадяни України від 18 до 27 років, підлягають відправці на строкову військову службу громадяни від 20 до 27 років. 

Тобто, у разі навчання чи за сімейними обставинами юнакам від 18 до 20 років можуть дати відстрочку доти, поки їм виповниться 20 років.

Із загальної кількості призваних більшість, а саме 251 особа, потрапить безпосередньо у Збройні Сили України. 112 новобранців відправлять на службу у Нацгвардію, а 40 юнаків призвуть у Державну спеціальну службу транспорту. В армії вони перебуватимуть півтора року, а ті, хто мають вищу освіту – рік.

Разом з тим, охочих проходити військову службу за контрактом, за спільною згодою батьків, прийматимуть з 18 років. Військових-строковиків у зону проведення АТО не відправлятимуть, наголошує Михайло Твердохліб. Крім того, новобранцям передбачена матеріальна допомога. Дві мінімальні зарплати виплачують разово перед призовом, а після звільнення – в обсязі не менше мінімальної зарплати на час призову.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень