На Рівненщині стартував літературний «Куст»

Артсемінар зібрав творчі делегації з Івано-Франківської, Львівської, Харківської, Одеської, Миколаївської, Полтавської та Київської областей. Тож загалом приїхало 30  учасників.

«Куст» - це 5-денна літературна школа, учасники якої зможуть удосконалити свою майстерність. А допомагатимуть їм у цьому відомі лектори – Олександр Косенко, Євген Баран, Анатолій Кичинський, Василь Кузан, Сергій Лазо, Анна Багряна, Ольга Ласнюк, Сергій Пантюк, Тата Рівна, та Марія Дума.

Семінар створить унікальні умови для отримання знань про сучасний літературний процес безпосередньо від його творців. Групу лекторів формують відомі у мистецьких колах автори прози, поезії, драматургічних та пісенних творів, перекладачі та літературні критики, - зазначає заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Літературні уроки відбудуться у різних локаціях у Рівному, Острозі, Дубні та Здолбунові.

Голова Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України Ірина Баковецька розповідає, що на Рівненщині такий семінар проходить уже вчетверте:

- Ми приємно вражені, що грантодавці повірили у наші сили і тепер проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду. Окрім роботи з учасниками семінару, щоденно на локаціях лектори будуть проводити заняття скороченого курсу літературної майстерності для мотиваційних груп, а також презентують власні книги. Головне завдання заходу, як стверджують організатори – це отримати літературну освіту без стереотипів.

Під час артсемінару відбудуться також індивідуальні заняття, редагування та аналіз текстів, підготовка рукописів до видання, майстер-класи, тренінги, артпрактикуми тощо.

Співорганізаторами проєкту є Рівненська обласна державна адміністрація, Рівненська обласна рада, управління культури і туризму РОДА та Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

За інформацією прес-служби РОДА

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень