На Рівненщині стартувала програма, яка змінить професійно-технічну освіту на краще (ФОТО)

Нині працюють над планом розвитку мережі профтехзакладів в області

Фото ілюстративне

Програма, яка спрямована на підтримку професійно-технічної освіти, починає працювати на Рівненщині.

Програма  «EU4Skills» підтримує впровадження реформи на національному рівні та у 7 областях України. Вона стартувала у Вінницькій, Полтавській, Запорізькій, Рівненській, Львівській, Миколаївській та Чернівецькій областях, повідомив експерт програми «EU4Skills» Василь Кашевський.

За його словами, проєкт підтримує реформу професійно-технічної освіти в Україні, що сприятиме економічному розвитку та самореалізації молоді.

Фото пресслужби Рівненської ОДА

Заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг розповів, що на Рівненщині є мережа з 19 закладів професійної освіти, які проводять підготовку кваліфікованих робітників та молодших спеціалістів. Нині ж розробляють стратегічний план розвитку мережі цих закладів до 2027 року.

Фото пресслужби Рівненської ОДА

Питання якісного розвитку освіти для нас є пріоритетом  №1. Тому з кожним роком вона набуває все більшого значення, – зауважив Сергій Гемберг.

Структура програми передбачає підвищення ефективності реформи професійно-технічної освіти, покращення якості, привабливості профосвіти та збільшення її відповідності потребам ринку праці.

Фото пресслужби Рівненської ОДА

Так, напередодні заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг, виконувач обов'язків начальника управління освіти та науки ОДА Олександр Набочук, експерт програми «EU4Skills» Василь Кашевський та члени робочої групи з розроблення проєкту Стратегічного плану розвитку мережі закладів професійної освіти Рівненської області 2021-2027 роки проаналізували,

наскільки професії, які пропонує кожен із закладів, є сучасними, чи потребують оновлення, чи відповідають стратегії розвитку, чи потрібні, яку додану вартість дають та як стрімко розвиваються.

Фото пресслужби Рівненської ОДА

Згодом робоча група сформує бачення стратегії розвитку, розробить SWOT-аналіз та визначить стратегічні цілі та завдання.

За результатами наших комунікацій ми масштабуємо усі напрацювання, аби динаміка привабливості системи професійної освіти збільшувалася, – зазначив Олександр Набочук.

За повідомленням пресслужби Рівненської ОДА

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень