На Рівненщині спалах кишкової інфекції

У дітей виявили ротавірус, який передається від хворої людини

У Сарнах у дитячому садочку № 1 «Дзвіночок» - спалах кишкової інфекції.

На цей час захворіло 6 дітей, у чотирьох із них лабораторно підтверджено ротавірусну інфекцію, яка передається від хворої людини до здорової.

Докладніше про ситуацію із захворюваністю розповідає головний спеціаліст Дерсанепідслужби Рівненщини Тетяна Мамчур:

- Перша дитина була госпіталізована 7-го числа, у неділю. Тоді троє дітей були госпіталізовані в понеділок, і ще двоє були госпіталізовані 9 лютого у вівторок.

Для Ротавірусу характерний інкубаційний період. При ротавірусній інфекції джерелом інфекції є хвора людина або носій. Ми не ставимо акцент на продуктах харчування, як те, що то було забруднено брудними руками.

Зауважимо, що усі діти госпіталізовані в інфекційне відділення Сарненської центральної районної лікарні та перебувають під наглядом лікарів.

Наразі спеціалісти Дерсанепідслужби проводять епідемічне розслідування цієї ситуації, зокрема встановлюють джерело інфекції та причину, що послужила масовому захворюванню дітей. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень