На Рівненщині стежитимуть за бурштинокопачами

Заявили в одній з райдержадміністрацій

В селі Лінчин, Березнівського району облаштують пункт спостереження за бурштинокопачами. Таке рішення прийняла місцева влада на засіданні робочої комісії Березнівської райдержадміністрації, скликаної через проблеми зі старателями, повідомляється на офіційній сторінці Березнівської РДА:

Голова райдержадміністрації Віталій Люшин зазначив, що засідання робочої групи зумовлене тим, що протягом останніх днів почали надходити повідомлення громадян та органів місцевого самоврядування про випадки незаконної діяльності, яку розгорнули на окремих територіях району нелегальні бурштинокопачі, зокрема, в лісових масивах біля села Лінчин. Нелегальні бурштинокопачі мають добре налагоджену систему сповіщення, а тому легко уникають відповідальності за вчинення екологічних правопорушень. Діяльність старателів завдає непоправної шкоди довкіллю, плюндруються ліси, а землі перетворюються на „місячний пейзаж”, тому негайно потрібно вжити дієвих заходів.

Керівник району звернувся до Березнівського відділення поліції з проханням надати пропозиції щодо можливих шляхів вирішення питання. Там зазначили, що можливо забезпечити чергування спецпризначенців оперативного штабу Національної гвардії України в селі Лінчин для облаштування пункту спостереження. Голова райдержадміністрації Віталій Люшин підтримав пропозицію та наголосив на необхідності проведення всіх організаційних заходів. Відтак у селі Лінчин за участі громадських організацій і установ облаштують пункт для спостереження застарателями.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень