Невідомі підпалили ліс на рівненському Поліссі (ВІДЕО)

У Рокитнівському районі

Про лісову пожежу біля села Дерть Рокитнівського рйаону у соцмережі Фейсбук повідомила мешканка Рівного Марія Бугаєнко, яка зараз перебуває в смт Рокитно:

Mariya Bugaenko 3 години тому Горить ліс біля с. Дерть (Рокитнівського р-ну) Рівненської області. Невідомі з двома машинами і трактором сиділи спостерігали. Коли ми почали знімати на відео, спочатку дружно розвернулись спинами, а потім почали втікати.

 

Наше звернення у районне МНС завершилось поясненням, що вони знають про ситуацію, що це не їхня територія, і вони не виїжджають на такі пожежі, якщо немає загрози життю людей, що цією пожежею займається місцевий лісгосп своїми силами.

Рівнянка задалася запитанням:

Тепер питання: Три чуваки з трактором - це винуватці підпалу, чи ті, хто мав би боротися з пожежею, типу від лісгоспу.

 

Якщо "спасателі" лісу, то якого дідька вони сиділи гави ловили? А коли до них звернулися, то повтікали. У нас склалося стійке враження, що вони спостерігали, чи гарно розгориться! Ми не маємо доказів, що саме вони здійснили підпал.

 

Але чому послідувала дивна реакція, коли ми поцікавилися, що відбувається?

За словами Марії Бугаєнко, вони проїхали зайвих 1,5-2 км, щоб знайти джерело диму біля траси. За цей час повз проїхало кілька далекобійників, але жоден не зупинився.

Жінка пише:

Ми не знаємо, що там відбувається далі. І чи взагалі з'явиться хтось у свято щоб тушити ліс. Але у мене шок від того, як відреагував МЧСник: вогонь іде по низах, масштабного займання немає... (Типу нічого страшного)

 

Якщо чесно, то я у ступорі. Ліс горить, а нікому ніякого діла!
Як нам пересічним громадянам діяти?

Марія Бугаєнко на підтвердження виклала у соцмережу відео, де видно пожежу, чоловіків. які за нею спостерігають, і їхній автомобіль.

Жінка повідомила Радіо Трек, що у поліцію з приводу підпалу не зверталася.

Речник Держслужби надзвичайних ситуацій Рівненщини Дмитро Мельник цю пожежу прокоментував так:

Пожежу ліквідовували співробітники лісової охорони власною спеціальною та пожежною технікою. На допомогу для гасіння пожежі лісники підрозділи ДСНС не залучали. Справляються власними силами. Це території лісгоспу.

До речі, Рівненщина добре відома крадіжками лісу. Тож не виключено, що саме через це ліс і підпалили. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень