Поліція встановила, чи була пожежа у монастирі на Рівненщині підпалом

Перші результати, проте остаточне процесуальне рішення попереду

У неділю на Рівненщині у селі Липки Гощанського району сталася масштабна пожежа. У понеділок правоохоронці повідомили, що розглядають версію підпалу.

Додатковий огляд місця події проводили вчора, 13 квітня, слідчі Гощанського відділення поліції, спеціалісти-вибухотехніки із залученням експерта Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС та фахівця Головного управління ДСНС в Рівненській області.

У результаті пожежі у підсобних приміщеннях господарського призначення Свято-Успенського чоловічого монастиря вогнем пошкоджено два господарських приміщення, а п’ять — знищено повністю.

Відповідно до акту, наданого ГУ ДСНС у Рівненській області, попередня причина пожежі — необережне поводження з вогнем або коротке замикання електромережі.

За цим фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією частини 2 статті 194 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження майна шляхом підпалу).

За результатами додаткового огляду було встановлено осередок загоряння – навіс, під яким знаходилась деревина. Жодних засобів із залишками паливно-мастильних матеріалів виявлено не було.

Крім того, поліцейські з місця події вилучили зразки пожежного сміття та електропроводки та відправили на експертизу, за результатами яких прийматиметься остаточне процесуальне рішення.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень