У кого найнижча зарплата на Рівненщині

і у кого найвища

В обласному управлінні статистики підрахували, скільки отримують жителі Рівненщини, які задіяні у різних сферах.

Серед промислових видів діяльності найбільш високо оцінюють роботу постачальників електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря. Середня заробітна плата на таких підприємствах становить майже 16 тисяч гривень.

Дещо менше отримують  виробники електричного устаткування (11675 гривень) та іншої неметалевої мінеральної продукції (11038 гривень).

Роботу працівників фінансової і страхової діяльності оцінюють у 12655 гривень на місяць, а представників лісового господарства та лісозаготівель – у 12265 гривень.

У рази менше отримують працівники соціальної сфери.

Так, робітники сфери охорони здоров’я та надання соціальної допомоги у середньому мають близько 5,5 тисяч гривень на місяць. Дещо більше отримують ті, хто присвятив себе мистецтву та спорту (5691 гривня), та системі освіти - 6729 гривень на місяць.

А от найнижчий рівень заробітної плати зафіксували у робітників залучених до організації харчування – усього 4165 гривень, а також поштової та кур’єрської діяльності - 4177 гривень на місяць.

Серед промислових видів діяльності найменше отримують працівники підприємств з виробництва гумових і пластмасових виробів - 4762 гривень.

Також в управлінні статистики підрахували, що у лютому цього року номінальна зарплата (фактична сума отримуваних коштів) штатного працівника в області становила 7822 гривень і майже вдвічі перевищувала «мінімалку».

 

Таким чином, одна відпрацьована година для середньостатистичного жителя Рівненщини коштувала  майже 58 гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, розмір номінальної заробітної плати збільшився майже на 20%. У той час розмір реальної зарплати за рік підвищився менш, ніж на 10%.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень