На Рівненщині хочуть відроджувати малу авіацію. За гроші ЄС підготують пілотів

30 осіб віком 15-25 років відібрали вже з області для навчання у Чехії

Так виглядає чеський літак для місцевих повітряних ліній  L-410 

Учора голова Рівненської облдержадміністрації  Олексій Муляренко зустрічався з Генконсулом Чехії Павелом Пешеком, щоб домовитися про прискорення виготовлення навчальних віз для майбутніх пілотів. І запропонував також Генконсулу використати Рівненський аеропорт для розміщення навчально-тренувального Центру для розвитку малої авіації.

Заступник голови Рівненської облдержадміністрації Ігор Тимошенко каже, що мала авіація Рівненщині потрібна, щоб могти здійснювати польоти на малі відстані:

Весь світ працює на маленьких відстанях - це мала авіація. Ну, зрештою, літають не тільки на відстані, приміром, Рівне-Варшава, а можуть бути польоти регіональні малою авіацією.

 

І, до речі, з Рівненського аеропорту, якщо ми візьмемо той час радянський, коли аеропорт діяв, там 50-60% рейсів – якраз була мала авіація. Це L-410 (універсальний двомоторний літак для місцевих повітряних ліній- Ред.) - оці літаки чеські.

Але перш, ніж говорити про відновлення малої авіації в області, 30 молодих людей, яких, за словами Ігоря Тимошенка, відібрали чехи, на навчальній базі у Чехії опанують професію пілота. Триватиме навчання від двох років. Воно відбуватиметься за кошти Європейського Союзу.  

Що стосується створення чехами навчально-тренувального центру для пілотів малої авіації у Рівненському аеропорту, то, на думку Ігоря Тимошенка,

це – непогана ідея. Але скільки коштів потрібно на її втілення в життя, поки що невідомо.

Адже, каже заступник голови облдержадміністрації, відповідних фінансових розрахунків нема. Втім, саме тут змогли б працювати підготовлені чехами рівняни і готувати пілотів малої авіації для всієї України. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень