На Рівненщині хочуть позакривати слабкі лікарні, підсиливши потужні

Приміщення малозавантажених пацієнтами закладів віддадуть громадам, а хворих направлятимуть до інших лікарень

Один із варіантів оптимізації мережі лікарень на найближчій сесії облради має запропонувати Рівненська ОДА. Свої пропозиції профільне управління уже презентувало очільнику держадміністрації Віталію Ковалю.

Оскільки з 1-го квітня 2020 року реформа охорони здоров’я виходить на третинний рівень, заклади, які не матимуть достатньої кількості пацієнтів, просто не зможуть існувати. Через це слабкі та малозавантажені медзаклади пропонують перепрофілювати або ж закрити, а потужні, навпаки - підсилити.

На цю сесію обласної ради ми пропонуватимемо варіант закриття двох туберкульозних лікарень - Острожецької (Млинівський район - ред.) та Страшівської (Сарненщина - ред.). В обох випадках вони малопотужні. До прикладу, з початку року в Острожці пролікували лише 33 людини, це при тому, що в закладі - 48  працівників. Саме приміщення потребує капітального ремонту. Аналогічна ситуація й зі Страшівською лікарнею.

 

Разом з тим, на утримання закладів йде близько 12 млн грн. Звільнені приміщення громада зможе використовувати на власний розсуд, а пацієнтів направлятимуть в обласну туберкульозну лікарню, де використовують сучасні схеми лікування, - розповів начальник управління охорони здоров’я держадміністрації Юрій Осіпчук.

Першим кроком до реорганізації уже стало створення Центру громадського здоров’я, який об’єднав три центри: профілактики та боротьби зі СНІДом, статистики і здоров’я.

Тим часом Рокитнівське медучилище приєднали до комунального закладу вищої освіти «Рівненська медична академія», а Зірненську туберкульозну лікарню нещодавно реорганізували у комунальне підприємство «Зірненська лікарня-хоспіс». Вже скоро, за рахунок фінансування Національною службою здоров’я України цей заклад надаватиме ще й хоспісні послуги.

Заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко додала, що у кожному з трьох госпітальних округів області (Рівненський, Дубенський та Сарненський) потрібен заклад паліативно-хоспісної допомоги. Нині Рівненщині вдається покривати потребу у таких послугах, адже відділення працюють у Дядьковичах, Дубні та Зірному.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень