На Рівненщині гостей фестивалю пригощатимуть тисячею пирогів

Частуватимуть також старовинними стравами і напоями

З 21 по 23 вересня у с. Красносілля Гощанського району відбудеться Всеукраїнський фестиваль народної творчості, історії та побуту «Красносільські вітряки».

У заході візьмуть участь Рівненська, Чернігівська, Черкаська, Івано-Франківська, Волинська, Житомирська, Тернопільська, Хмельницька, Луганська та Київська області, а також гості з Києва.

Більше про грандіозне святкування розповів начальник відділу культури і туризму Гощанської РДА Анатолій Івасюк:

Це буде презентація старовинних страв і напоїв. Кожна область буде представляти страви свого регіону і свої  автентичні костюми. Там також будуть козацькі забави, козацькі ігри. До цього фестивалю наш Гощанський завод продовольчих товарів (ПриГОЩАйся) виготовляє спеціальні коробки цукерок, які називатимуться «Красносільські вітряки».

Окрім цього на святі презентують величезний пиріг, який складатиметься з тисячі менших за розміром. Організатори обіцяють, що в одному з них буде сюрприз.

Захід відбудеться за сприяння Управління культури і туризму Рівненської ОДА, Гощанської райдержадміністрації та районної ради, а також Красносільської сільради та ГО «Гощанський районний фонд розвитку культури і мистецтва».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень