На Рівненщині директор інтернату тримав у холоді дітей, бо економив

Інцидент трапився в Ясениницькому реабілітаційному центрі

Зокрема там були зафіксовані низькі температури в приміщеннях, де перебувають на постійній реабілітації діти з вадами розвитку.

В сюжетах, які за анонімним зверненням поїхали знімати центральні ЗМІ, видно, що на термометрах в спальнях – не вище 13 градусів тепла, хоча за санітарними нормами мало б бути 18.

В зв’язку з цим управління освіти Рівненської ОДА провело внутрішнє розслідування. Як відзначає начальник управління Григорій Таргонський, об’єктивних причин для утримування такого температурного ліміту не було. Звичайно, управління встановлює певні ліміти на використання газу та електроенергії. Однак, зважаючи на незвично холодну зиму, при перевищенні лімітів управління готове покривати різницю в коштах. Тому мотивувати зниження температур перевищенням лімітів директор не може. Тим більше, що він вже звертався до Григорія Таргонського про додаткове виділення 40 тисяч гривень на оплату послуг.

Також Григорій Тагронський відзначає, що порушення норм температури почалося лише в лютому місяці.

Оскільки працювала робоча група, вони працювали не тільки з директором, вони працювали й з працівниками. Є свідчення різних працівників, що там працюють. В тому числі, і свідчення батьків.

Сам же директор розповідає, що так вчиняв, аби зекономити. Як відзначає Степан Копера, у закладі опалювалося всю ніч, а з дев’ятої ранку до другої дня опалення відключалося. За цей період температура й опускалася до 13 градусів.

Степан Копера говорить, що злякавшись перевищення ліміту за січень, почав активно економити. Як виявилося, за рахунок дітей:

Коли я побачив, що перепалено у січні коштів, а зменшено в лютому, то я прийняв таке господарське рішення зекономити на газі і зберегти кошти. І от дійсно мене підкупило те, що діти встають, ідуть на фізкультурні заняття, ідуть на прогулянки, діти рухаються. І я зробив таку дурницю, що відключав тепло. А мені треба було палити, скільки влізе. Але хочеться подумати і за себе, і за державу, і за ліміти, які були використані

Втім, як відзначає директор, жодна дитина через знижені температури не захворіла. Зараз директору, який займає свою посаду 34 роки, загрожує догана, яку вже готує управління освіти.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень