На Рівненщині дороги прокладатимуть через ліс

Цього року планують збудувати 150 км таких шляхів

Торік лісогосподарські підприємства Рівненщини збудували 140 кілометрів доріг. Найбільше – у Клесівському, Сарненському та Соснівському держлісгоспах. Ще півтори сотні кілометрів лісівники запланували збудувати у 2016 році.

Як повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства, на Рівненщині цими роботами займаються спеціально створені будівельно-дорожні бригади, які використовують у роботі сучасну дорожньо-будівельну техніку: екскаватори, бульдозери, грейдери, віброкатки, самоскиди. А у ДП «Сарненський лісгосп» придбали навіть спеціальну роторну косарку для догляду за узбіччями.

Лісівники запевняють, що розбудова лісових доріг дозволяє раціонально використовувати ресурсний потенціал, ефективно охороняти ліси від пожеж, виконувати весь комплекс робіт з оздоровлення лісів та додатково залучати у господарський обіг ресурси деревини.

Будівництвом доріг в лісових масивах Рівненщини лісогосподарські підприємства активно займаються вже впродовж останніх п’яти років. За цей час в області побудовано майже 500 км лісових доріг, придбано спеціальну дорожньо-будівельну техніку, а для здешевлення робіт використовуються переважно місцеві будівельні матеріали: жорства, відсів та інші відходи щебеневого виробництва.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень