На Рівненщині будуть розширювати територію природно-заповідного фонду (ФОТО)

Почнуть із Національного природного парку «Дермансько-Острозький»

За словами першого заступника голови Рівненської ОДА Віталія Ундіра, на сьогодні понад 9% території області віднесено до природно-заповідного фонду, тоді як по Україні – близько 6%. Разом з тим, законодавчо до 2020 року передбачено розширення площі природно-заповідного фонду до 15% загальної території країни.

Втім розміщення заповідного фонду області є нерівномірним. Якщо території заповідності Зарічненського району складають 25%, Здолбунівського – 40%, то Острожчини вже 5,7%, а Дубенщини лише 2,2%. Тож в області вважають розширення національного природного парку «Дермансько-Острозький»  вкрай важливим.

Нагадаємо, НПП «Дермансько-Острозький» був створений у 2009 році на території Острозького та Здолбунівського районів, площею 5,4 тис. га. Фауна та флора парку характеризується значним розмаїттям, багато тварин є рідкісними та такими, що зникають, вони занесені до Червоної книги України.

Концепція передбачає розширення території парку до 19 тисяч га, тобто майже у чотири рази, на території вже трьох районів – Острозького, Здолбунівського та Дубенського. Сьогоднішня територія парку складається з розрізнених частин. Повноцінне функціонування передбачає передачу земель від нинішніх користувачів, зокрема, лісогосподарських підприємств.

Під час круглого столу у Рівненській ОДА доручено Дубенській, Здолбунівській та Острозькій районним адміністраціям в 30-денний термін провести зустрічі з землевласниками та землекористувачами щодо надання пропозицій включення земельних ділянок до складу наявного НПП «Дермансько-Острозький», які подати департаменту екології та  природних ресурсів Рівненської ОДА.

Наші новини у Telegram

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень