На Поліссі — поки жодного гостя з підозрою на коронавірус

Прикордонники перевіряють, усіх, хто в'їжджає на територію Рівненщини з Білорусі 

Понад 6,5 тисяч осіб за останній тиждень перевірили прикордонники на Поліссі.

З 26-го лютого у частині українсько-білоруського кордону проводять температурний скринінг усіх, хто в’їжджає на територію Рівненської області.

Людей перевіряли, зокрема, через імовірність занесення з інших країн коронавірусу.

Пунктів пропуску із Білоруссю в нашій області шість. Там за цей час не виявили заражених осіб, повідомив начальник відділу прикордонної служби «Рівне-аеропорт» Олександр Бортник (на фото вгорі справа, проводить скринінг).

Він також додав – особливу увагу приділять пасажирським автобусам, які прямують із країн, де є спалахи інфекції. 

- Якщо температура тіла не вище 37,9 градуса, з особою, в якої зафіксували такий показник, проводять опитування. Їй надають пам’ятку про самоізоляцію, які є в кожному пункті пропуску. Також пропонують заповнити відповідну анкету, щоб встановити коло контактних осіб.

 

Поки що з високою температурою кордон у межах Рівненщини ніхто не перетинав.

 

Окрему увагу приділяємо автобусам, де багато пасажирів. Якщо в автобусі виявили особу, температура тіла якої вище 38 градусів і вона перебувала в країнах, де зафіксований спалах коронавірусу – людину однозначно ізолюють. Після цього прикордонники очікують на прибуття кваліфікованих медпрацівників, які проводять медичний огляд, щоб виключити діагноз "коронавірус".

 

Лише після того прикордонники й медики приймають рішення щодо подальшого перебування людини в ізоляції чи самоізоляції. Решта пасажирів, які перебували в цьому автобусі й у них немає ознак захворювання на коронавірус – заповнюють анкети.

 

Чи є необхідність ізолювати весь автобус – вирішують прикордонники спільно із медиками, базуючись на висновках лікарів, - резюмував Олександр Бортник.

До слова, обласна адміністрація передала прикордонникам на Полісся необхідну кількість безконтактних термометрів.

Нагадаємо, вчора в Україні офіційно підтвердили перший випадок зараження коронавірусом. Чоловік повернувся з Італії, сьогодні стало відомо, що він почувається краще, але вірус виявили й у його дружини.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень