На Пагорбі Слави «АТОвці» хотіли будувати готель за гроші «з шапки»

Сьогодні на засіданні спеціальної комісії вирішувалася доля земельної ділянки у Рівному на вулиці Київській, що навпроти Рівненської обласної лікарні

Нагадаємо, ділянку площею 80 соток хочуть отримати в користування ветерани-учасники АТО, аби побудувати там житло. Зауважимо, що йдеться про землю, на якій було призупинене будівництво навесні 2014-го року через протести рівнян.

Боротьба активізувалася, коли будівельна компанія вигадала новий спосіб захоплення землі. Тепер ділянку вимагають учасники АТО.

Тож нині ця земельна ділянка є частиною рекреаційної зони і входить до складу скверу «Дружба» на Пагорбі Слави.

З проханням надати землю до Рівненської міської ради звернулося ТОВ «Рівненська ветеранська спілка учасників АТО». Втім, як виявилося на комісії, засновниками цього підприємства є дві особи, а ті 64 людини, яким нібито хочуть роздати квартири в майбутньому будинку, ніде не зазначені взагалі.

Також в документації запланована будівля значиться «для тимчасового проживання». Тож у одного з членів комісії виникло питання «Ви що там, готель збираєтесь будувати?».

Складно було відповісти представникам підприємства й на питання про фінансування. Адже після запитання «А де ж ви візьмете гроші на будівництво?», члени комісії отримали вичерпну відповідь «Ну, з шапкою пройдемося, та й назбираємо».

Також разом із представниками підприємства на засідання комісії прийшов і учасник АТО та переселенець з Донбасу Геннадій Галицький, який намагався на власному прикладі довести актуальність саме цього будівництва:

Нам назад дороги немає. Ми три роки вже тут живемо, я і моя сім’я. На сьогоднішній день 100 тисяч тих грошей, яких я завоював на фронті пішло на оплату квартир. Я ходив до Хомка, я скрізь ходив. Мені нічого не світить, не світить навіть кімнату щоб хтось десь виділив

Втім, незважаючи на доводи, члени комісії в позиції були одностайними – в парку будувати не можна. Адже це рекреаційна зона і на ній можна вести лише реконструкційні роботи. Втім, представники підприємства робили спроби довести, що будівництво багатоповерхівки підпадає під реконструкційні роботи.

Голова комісії – депутат міської ради Святослав Стельмащук – також висловив свою думку з цього приводу:

Моя особиста позиція, що Пагорб Слави повинен залишитися в рекреаційній зоні. За кошти громадського бюджету він має бути приведений до належного вигляду, поставити лавочки, дерева, доріжки. І люди повинні зробити там зону відпочинку. Ця зона повинна бути виключно для відпочинку.

Отож, комісія ухвалила рішення заборонити будуватися там будь-кому та направити на сесію міської ради проект рішення про накладення мораторію на будівництво в цій рекреаційній зоні на 10 років.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень