На опитування Зеленського витратять понад 100 мільйонів гривень, — ОПОРА (ВІДЕО)

При тому, що воно не матиме жодних юридичних наслідків

На організацію президентського опитування у день перших місцевих виборів в Україні витратять близько 103 млн грн. Про це сьогодні під час брифінгу повідомила координаторка Громадянської мережі «ОПОРА» Ольга Айвазовська:

Ми не так давно отримали первинну інформацію, зокрема від компаній, які зараз проводять рекрутинг людей для організації цього соціологічного опитування.

 

Планується забезпечити усі виборчі дільниці, біля входу до них проводити опитування громадян щодо 5 запитань від президента.

 

Загальна кількість видатків, за нашими даними, які надходили безпосередньо з компанії організаторів цього процесу, складає близько 75 млн грн. Якщо говорити про «польову» частину, винятково видатки на роботу та організацію роботи волонтерів біля входу до виборчих дільниць, - сказала Айвазовська.

За попередніми даними ОПОРИ, залученим до проведення опитування людям можуть виплачувати по 1200 грн за цивільноправовою угодою. У такому разі опитування обійдеться в орієнтовно 103 мільйони гривень.

Якщо йдеться про цивільноправові угоди, то до них потрібно додати ще 40% податкових зборів різного типу. Відповідно, максимальна кількість видатків орієнтовно складає 103 мільйони гривень, якщо ми говоримо про суму, з якої ще будуть сплачені податки, а також компенсовано координаторам 40 гривень за кожну додатково приведену людину, - каже Айвазовська.

Нагадаємо, що у день виборів - 25 жовтня - Володимир Зеленський збирається провести всенародне опитування, на якому українців попросять відповісти на «5 важливих запитань». Серед них – створення вільної економічної зони на Донбасі, легалізація марихуани та скорочення кількості нардепів.

Голова ВР Дмитро Разумков повідомив, що держбюджет не передбачає видатків на анонсоване Зеленським опитування. За попередньою інформацією, оплачуватимуть його коштом президентської партії.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень