На митниці виявили раритети часів Другої Світової війни

Як повідомляє  Рівненська митниця ДФС, громадянин Німеччини намагався ввезти на митну територію Україну предмети, що можуть бути культурними цінностями. Про це повідомив начальник Рівненської митниці ДФС Андрій Чаборай:

Водій автомобіля «Mercedes Benz» помітно нервував. І не дарма, адже в салоні автомобіля він заховав предмети, що можуть становити історичну та культурну цінність. Працівниками митного поста «Городище» було прийнято рішення про проведення поглибленого митного огляду. В ході цієї процедури у транспортному засобі було виявлено кобуру для носіння зброї,  а всередині – поліетиленовий пакет із чотирма нагрудними знаками армії Німеччини часів Другої Світової війни. Крім зазначених предметів, в салоні автомобіля ще знаходилися запчастини до пістолета. По даному факту працівниками митниці відносно громадянина Німеччини складено протокол про порушення митних правил за ознаками статті 483 Митного кодексу України, а предмети правопорушення вилучені та направлені на експертизу для встановлення їх історичної цінності.

За словами начальника митниці, це вже не перше резонансне вилучення раритетів: у травні митниками було попереджено дві спроби контрабанди предметів, що становлять історичну та культурну цінність (старовинні грошові знаки, ікони, книги, предмети побуту).

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень