На кого витратити гроші – на пільговиків чи пожежників – вирішували у Рівному

На останній сесії міськради

Депутати вносили зміни до бюджету міста. Без обговорення погодилися витратити

62 тисячі гривень, зекономлених на закупівлі меблів для Нової української школи, - на придбання комп’ютерного обладнання для шкіл.

 

853 тисячі гривень, передбачених на реконструкцію стадіону «Авангард», - на придбання обладнання для нового відновлювально-реабілітаційного відділення, яке хочуть відкрити у міській лікарні №2 (колишній залізничній лікарні).

 

450 тисяч гривень - на ремонт тепломережі на вулиці Князя Володимира з тих грошей, 280 тисяч з яких зекономили на ремонті таких же мереж на вулиці Макарова, решта – з резерву.

А ось питання придбання масок для пожежників за 250 тисяч гривень з резерву бюджету викликало заперечення у заступника міського голови Сергія Васильчука. Адже він вважав, що

краще ці гроші потратити на перевезення у громадському транспорті міста пільговиків. Бо на це, за його словами, у бюджеті Рівного не вистачає 4 млн грн.

З мікрофоном Сергій Васильчук

Але на захист витрат на пожежників став секретар міськради Рівного Сергій Паладійчук:

Йдеться про панорамні маски для апаратів захисту органів дихання ДСНСників. Нещодавно прийшли за кошт державного бюджету для наших рятувальників спеціальні системи протигазів. І при формуванні цього траншу їх попросили на маски (це 5-7% від вартості цього обладнання) отримати у місцевому бюджеті.

За словами Паладійчука, потреба в коштах на ці маски вдвічі більша, а 250 тисяч грн - це той мінімальний компроміс, який варто все-таки погодити, оскільки йдеться про життя і здоров'я людей. Це переконало депутатів потратитися таки на маски пожежникам, а не на пільговиків.   

Наші новини у Telegram 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень