На хабарі затримали звільненого голову райдержадміністрації на Рівненщині (ФОТО)

Це зробили працівники Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань

Фото затримання з сайту "ВСЕ"

Тільки вчора Президент Володимир Зеленський підписав розпорядження про звільнення голови Рокитнівської райдержадміністрації Миколи Кушніра, а вже сьогодні його затримали з хабарем. 

Подробиці розповіла прес-секретар управління СБУ Рівненщини Інна Ілючок: 

Було затримано екс-керівника Рокитнівської РДА, який вимагав та отримав від підприємця 110 тисяч доларів США неправомірної вигоди. Посадовця затримали на гарячому, коли він отримував другий транш неправомірної вигоди у сумі 100 тисяч доларів США.

За словами Інни Іллючок, зараз відбуваються слідчі дії. Правоохоронці документують злочин.

Микола Кушнір

Перший заступник Директора Державного бюро розслідувань Ольга Варченко у Фейсбуку повідомила більше подробиць щодо цього затримання: 

Слідчі нашого Центрального апарату попередньо встановили, що чиновник незаконно надав в оренду 486 га землі підконтрольному йому приватному підприємству. Земля належала до невитребуваних земельних паїв Сновидовицької та Біловізької сільрад. 


Посадовець ошукав підприємця, переконавши його, що отримати право оренди на ці земельні паї він може лише сплативши 300 тисяч доларів США. У підсумку голова Рокитнівської РДА збільшив свої статки на 110 тисяч доларів. 


Та це - не єдине порушення закону з боку чиновника. Річ у тім, що надавати землю в оренду він на той момент вже не мав права по закону. З січня 2019 року ці повноваження було передано сільським радам. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень