На Басовому Куті у Рівному буде централізована каналізація (ФОТО)

Над проєктом вже працюють фахівці, каже директор «Рівнеоблводоканалу» Андрій Карауш

У Рівному розпочали проєкт будівництва централізованої каналізації на Басовому Куті.

У мікрорайоні проживає понад 4 тисячі людей і щоденно у ґрунт та озеро потрапляє значна кількість побутових стоків.

 

Через відсутність каналізації верхній водоносний шар ґрунту вже непридатний для використання.

Тож там треба прокласти щонайменше 15 км нових магістральних каналізаційних мереж і збудувати п’ять насосних станцій, розповів директор «Рівнеоблводоканалу» Андрій Карауш:

Що стосується самої схеми втілення – ми плануємо прокласти 15 кілометрів нових мереж каналізації.

 

Стоки будуть збиратися по самопливних колекторах в насосних станціях, а потім перекачуватися в каналізаційний колектор діаметром на вулиці Хмільній з подальшим транспортуванням на очисні споруди каналізації Рівного.

 

Так, перекачка 1000 м3/добу - задоволення не з дешевих! Але екологічний стан річки і озера не повинен мати грошового виміру!

Директор «Рівнеоблводоканалу» Андрій Карауш

Нині фахівці «Рівнеоблводоканалу» та експерти з Національного університету водного господарства та природокористування розробляють проєкт будівництва.

Вартість його реалізації немала – очікують фінансування з Європейського Інвестиційного банку, у розмірі 8,5 мільйона, та з міського бюджету. Ймовірно, доведеться залучати і кошти мешканців Басового Кута, зауважив Андрій Карауш:

Хочу звернутися до мешканців Басова Кута – без вашої допомоги ми не зможемо здійснити цей проєкт, і саме від вас залежить, чи будуть наші діти та онуки жити в екологічно безпечному місті, чи навпаки, ми будемо мати катастрофічну ситуацію і брудне місто.

Виконати усі роботи планують за три роки. Важливим є і те, що проведення каналізації на Басовому Куті полегшить прокладання каналізації у Тинному, Новому Дворі та інших районах малоповерхової забудови.

Звісно, є і проблемні моменти, каже Андрій Карауш:

В першу чергу, це питання виділення землі, геологічне вивчення ґрунтів і поверхневих стоків.

 

Дійсно, у Рівному немає окремої «зливової» каналізації, і тому у водойми потрапляє забруднена вода з вулиць. Однак повноцінна зливова каналізація для такого міста як Рівне коштує безмежно дорого і її будівництво не під силу міському бюджету.

 

Тому потрібно починати з того, що ми реально можемо зробити – забезпечити послугами централізованої каналізації усі райони малоповерхової забудови, що значно покращить екологічну ситуацію в місті.

Джерело - ПікА

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень