На заправках знову черги. Чому збільшився попит на пальне

У Європі вже відчувають брак палива

ФОТО - літо 2022

На українських АЗС знову з'явилися черги. Втім, експерти запевняють, що бензину наразі достатньо. Але в Європі спостерігається нестача палива, і тому можуть бути складнощі з наповненням українського ринку найближчими місяцями.

Українці у листопаді 2022 року збільшили споживання бензину та дизельного палива, а трейдери поки що до цього не готові. У попередні роки у листопаді не спостерігався такий високий попит на дизель та бензин.

Цього ж року у листопаді підвищений попит на бензин та дизель викликаний масовим використанням генераторів через відсутність світла.

Тим часом в Україні в дрібному гурті зараз середня вартість бензину А-95 становить 40,75 грн/літр, бензину А-92 – 40,5 грн за літр, а дизельного палива – 49,50 грн/літр.

Крім того, у містах, де постійно відбуваються відключення світла (а це вся територія України), черги на заправках вишуковуються саме в години наявності електрики. Адже без світла АЗС не працюють, а клієнти не мають можливості розрахуватися за пальне картками.

До слова, в Україні вже з'явилися перші партії зимового дизельного палива та почалися продажі зимового автогазу. Зимовий автогаз забезпечує експлуатацію автомобілів з ГБО при температурі понад -30°C.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень