На якій олії смажити не можна. Тільки зіпсуєте страву

Для цього підійде далеко не будь-яка олія

З приводу того, яка олія корисніша і безпечніша, а також на якій краще смажити їжу, існує багато суперечок. Господині про це часто не замислюються, тому вибирають ту, яка першою потрапила під руку. Втім, це не завжди правильно і важливо знати деякі нюанси, щоб не нашкодити самому собі.

Фахівці поділилися деякими порадами з приводу того, які види олії найбільш підходящі для смаження, а які з них категорично заборонені для такої справи.

Отже, за словами експертів, найкраще для смаження підходить рослинна рафінована олія. Саме вона зберігає свою харчову цінність при великих температурах і не буде гірчити.

Крім цього, також підійдуть для високої термообробки:

  • оливкова олія першого віджиму
  • олія авокадо
  • масло гхі
  • кукурудзяна олія
  • кокосова олія

При цьому слід пам'ятати, що їжу обов'язково смажити на слабкому або середньому вогні, а колір страв має бути світлим, а не золотим.

Найбільш небезпечна олія для смаження, за словами фахівців, рослинна олія холодного віджиму. Такий вид олії слід використовувати лише для салатів і соусів.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень