На якій олії смажити не можна. Тільки зіпсуєте страву

Для цього підійде далеко не будь-яка олія

З приводу того, яка олія корисніша і безпечніша, а також на якій краще смажити їжу, існує багато суперечок. Господині про це часто не замислюються, тому вибирають ту, яка першою потрапила під руку. Втім, це не завжди правильно і важливо знати деякі нюанси, щоб не нашкодити самому собі.

Фахівці поділилися деякими порадами з приводу того, які види олії найбільш підходящі для смаження, а які з них категорично заборонені для такої справи.

Отже, за словами експертів, найкраще для смаження підходить рослинна рафінована олія. Саме вона зберігає свою харчову цінність при великих температурах і не буде гірчити.

Крім цього, також підійдуть для високої термообробки:

  • оливкова олія першого віджиму
  • олія авокадо
  • масло гхі
  • кукурудзяна олія
  • кокосова олія

При цьому слід пам'ятати, що їжу обов'язково смажити на слабкому або середньому вогні, а колір страв має бути світлим, а не золотим.

Найбільш небезпечна олія для смаження, за словами фахівців, рослинна олія холодного віджиму. Такий вид олії слід використовувати лише для салатів і соусів.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень