На українців чекають новий курс долара та нові зарплати: експерти озвучили прогноз

У 2022 році середня зарплата в Україні може перевищити 15 тисяч гривень

У 2022 році середня зарплата в Україні може перевищити 15 тисяч гривень. Згідно з прогнозом Міністерства економіки, середня заробітна плата в Україні цього року може досягти 15 тис. 778 гривень, що еквівалентно майже 600 доларам.

Згідно з прогнозом Міністерства економіки, валовий внутрішній продукт України збільшиться на 3,6%, а інфляція сповільниться до 8%.

Обмінний курс очікується на рівні 27,8 грн/дол. з ослабленням на кінець року до 28,1 грн/дол. Національний банк очікує у 2022 році зростання ВВП на 3,8 відсотка і повернення інфляції до мети в 5 відсотків.

Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання економіки України на 3,6% і показник інфляції в 7,1%.

 

За прогнозами Світового банку, ВВП нашої держави збільшиться на 3,5 відсотка, а інфляція сповільниться до 5 відсотків.

За даними Державної служби статистики, заборгованість підприємств з виплати заробітної плати в Україні у квітні 2021 року зросла на 5,4% у порівнянні з попереднім місяцем і на 1 травня становила 3,57 млрд грн.

Основна частка заборгованості припадала на промисловість (77,7%), професійну, наукову та технічну діяльність (7,2%). Близько половини боргу утворено в Донецькій (23,2%), Харківській (13,3%) областях та місті Києві (12,9%).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень