На скільки зросли ціни на АЗС після підвищення податків та коли очікувати піку

Де ціни зросли найбільше

бензин, дизель, перевірити якість бензину, перевірити якість пального, поради водіям, перевірити бензин, якісне пальне,

З 1 липня в Україні, після підвищення податків, почала зростати вартість пального на АЗС. Ціни зростатимуть протягом місяця.

Лише за перший тиждень бензин та дизельне пальне подорожчали більш ніж на 3 гривні, повідомив експерт Сергій Куюн.

Бензин А-95 в роздріб подорожчав на 3,01 гривень в середньому до 47,90 гривень, дизпальне подорожчало на 3,45 гривні до 47,86 гривні й скраплений газ подорожчав на 1,47 до 23,39 гривні за літр.

 

Ми бачимо, що заправні станції економсегмента, які завжди торгують за мінімальними цінами, були змушені більше підіймати, до 5 гривень на літрі. Ті, хто торгує по верхній планці, підняли ціни не так суттєво, 2,50-3 гривні, – зауважив Сергій Куюн.

Експерт нагадав, що основний вплив на подорожчання зробив ПДВ, який зріс з 7% до 20%, в той час, як АЗС ще продають паливо зі старими акцизами.

Далі ми очікуємо, що ціна буде поступово зростати вже внаслідок акцизу. Акцизний збір сплачується на момент перетину кордону, – зауважив Сергій Куюн і додав, що на початку серпня в Україні продаватимуть пальне вже за новими акцизами. Тоді й очікується пік подорожчання пального.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень