Єдиний акциз на бензин: що за спосіб придумали, аби пальне подорожчало мінімально

Вже з 1 липня

Впровадження єдиного акцизу на бензин, дизельне пальне та автогаз допоможе уникнути повернення ПДВ з 7% до 20%. За впровадження такого акцизу виступає Нафтогазова Асоціація України, і уже звернулася до Кабміну.

За пропозицією НАУ акциз на всі види палива має бути однаковим, 180 євро за 1000 літрів. Водночас пільговий ПДВ пропонують не скасовувати.

Експерти вважають, що це убезпечить від різкого подорожчання пального, як би це могло статися у разі повернення ПДВ до 20%. Крім того, НАУ думають, що так учасники паливного роздрібного ринку будуть менше зацікавлені у тіньових схемах, а надходження до державного бюджету зростуть.

Нагадаємо, у березні 2022 року через удари російських окупантів по нафтобазах та міні-НПЗ в Україні почалося підвищення цін на паливо, та виник його дефіцит. Аби стабілізувати ситуацію, уряд тоді знизив з 20% до 7% ПДВ на пальне, а також повністю скасував акцизи на пальне. У вересні 2022 року акцизи на пальне частково повернули.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень