На що можна витрачати житлові субсидії

У жовтні збіг термін подачі документів на отримання субсидії

У  Мінсоцполітики розповіли, на що можна витратити фінансову допомогу.

Перелік житлово-комунальних послуг, на які надаються житлові субсидії, визначено статтею 5 Закону України «Про житлово-комунальні послуги». Час від часу цей перелік змінюється.

Наразі держава відшкодовує витрати на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу:

  • внески за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку (лічильників), абонентське обслуговування для споживачів комунальних послуг у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами, а також таких житлово-комунальних послуг:
  • послуг з управління багатоквартирним будинком;
  • послуг з постачання та розподілу природного газу;
  • постачання та розподілу електричної енергії;
  • постачання теплової енергії;
  • постачання гарячої води;
  • централізованого водопостачання, водовідведення;
  • поводження з побутовими відходами;
  • внески за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку, за абонентське обслуговування для споживачів комунальних послуг у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами, а також витрат на управління багатоквартирним будинком, в якому створено ОСББ, житлово-будівельний (житловий) кооператив, та витрат на комунальні послуги в такому будинку;
  • на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Також в Мінсоцполітики нагадали, що житлові субсидії на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива надаються один раз на рік і призначаються, якщо домогосподарство не отримує комунальну послугу з постачання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) і не використовує природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення.

Матеріали finance.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень