На Рівненщину прибула Ірина Верещук (ФОТО)

Вона відвідала внутрішніх переселенців та оглянула умови, в яких вони живуть

Сьогодні Рівненщину з робочою поїздкою відвідала віцепрем’єр-міністерка України Ірина Верещук. Разом з очільником області Віталієм Ковалем вони відвідали Березнівський лісотехнічний коледж.

Тут з початку повномасштабного вторгнення прийняли 209 переселенців.

 

Наразі ж проживають 105 ВПО. 

Також відвідали психоневрологічний інтернат на Сарненщині, де проживають понад 300 підопічних. З них 173 - ВПО з інвалідністю. Гості поспілкувалися з підопічними і працівниками закладу. Подякували останнім за титанічну щоденну працю, зауважив Віталій Коваль.

- Сьогодні ми продовжуємо залучати різноманітні фонди для допомоги інтернату.

 

Вже вдалося облаштувати новий корпус спеціальними ліжками, поставити генератор і побутову техніку, а також забезпечити одягом, засобами гігієни та ліками, каже Віталій Коваль.

Головним методом  інтеграції переселенців є зайнятість. Адже таким чином люди не ізольовані, а стають повноцінними членами громади. Такою є стратегія інтеграції ВПО на Рівненщині. Цю позицію підтримує Віцепрем’єрка Ірина Верещук:

- Стратегія інтеграції ВПО на Рівненщині - правильна. Минулий рік був роком адаптації, у 2023-му наголос має робитися на інтеграції. Власне, Рівненська ОВА працює над тим, щоб забезпечити людей роботою.

 

Це і перекваліфікація кадрів, і реформа профтехучилищ, і  направленість на те, щоб якомога менше людей проживало у місцях компактного проживання», - відзначила Ірина Верещук під час спілкування із журналістами.

За словами Віталія Коваля, наразі в області залишилося понад 57 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з яких майже половина — працездатні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень