Лікар на хату: На Рівненщину передали автомобілі для медиків (ФОТО)

Вони зможуть приїжджати до пацієнтів

П’ять тергромад Рівненщини отримали автомобілі від Червоного Хреста. Вартість одного – понад 1,5 мільйона гривень. Автомобілі Mercedes-Benz Vito зовсім новенькі – 2021 року випуску, пробіг кожного у середньому 30 тисяч кілометрів.

Вони перевозитимуть медиків у віддалені села для надання допомоги пацієнтам у віддалених районах області.

 

Зокрема, у Зарічненській, Рокитнівській, Дубровицькій, Сарненській та Рівненській тергромадах.

На урочисту передачу ключів водіям прибула представниця організації Червоного Хреста з Німеччини Марі Дюпре. Вона повідомила, що співпрацю з Рівненщиною не завершено, адже для автомобілів планують закупити необхідне медичне обладнання, аби лікарі могли проводити хворим діагностику.

Представниця організації Червоного Хреста з Німеччини Марі Дюпре

Очільник обласного Департаменту охорони здоров’я Олег Вівсянник повідомив, що наразі готують проєкт до Червоного Хреста щодо надання ще 8 автомобілів. Ці автомобілі, які вже прибули, підсилять сформовану медичну мережу, аби усі пацієнти змогли отримати допомогу, консультації, діагностику тощо. Автомобілі можна буде використовувати й для проведення вакцинації населення. Така потреба є, адже з Рівненщини передали на фронт кілька карет швидкої допомоги. Однак розподіл не остаточний:

- Розподіл автомобілів – орієнтовний, це означає, що якщо транспорт використовуватимуть не за призначенням і неефективно, їх можуть передати іншим тер громадам, - зауважив Олег Вівсянник.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень