На Рівненщині продали єдиний санаторій, де лікували дітей, хворих на туберкульоз

За дуже низькою ціною

Єдиний санаторій на Рівненщині, де лікували дітей, хворих на туберкульоз, продали. Йдеться про санаторій «Новостав», що у Зорянській тергромаді неподалік Рівного. Початкова ціна була 8,5 млн грн, але охочих придбати комплекс чомусь не було і покупець з’явився лише під час третьої процедури аукціону, коли ціну знизили на 75%, що становило трохи більш як 2 млн грн.

Однак земельні питання, а це понад 5 га площі, досі не вирішені.

Нещодавно у квітні на хабарі майже у мільйон гривень спіймали очільника Рівненського обласного фтизіопульмонологічного центру Федора Авруку, на балансі якого був санаторій «Новостав». Посадовця підозрюють у заниженні вартості землі, на якій перебувають об’єкти нерухомості.

Про це ми писали тут: 

У Рівному на хабарі затримали керівника тубдиспансеру

Поки розслідування триває, Радіо Трек з’ясувало, що щороку у санаторії «Новостав» медичну допомогу отримували близько півтисячі дітей з туберкульозом, тепер подібне профілактичне лікування надають у фтизіопульмонологічних центрах області та у медзакладах первинки.

Скільки працівників санаторію скоротили - у департаменті охорони здоров’я не повідомили, але зауважили, що заборгованість по зарплаті погасили.

Поки посадовці області вирішують, які заклади потрібні, а які вже ні, на Рівненщині фахівці відзначають негативну динаміку поширення туберкульозу. 

Торік виявили близько пів тисячі нових хворих, а лише за січень-лютий цього року хворобу діагностували вже у сотні людей. Про це ми писали тут:

«Опромінює працівників»: у медзакладі Рівного прокоментували допис про небезпечний флюоромобіль (ФОТО)

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень