«Опромінює працівників»: у медзакладі Рівного прокоментували допис про небезпечний флюоромобіль (ФОТО)

Його поширили у Телеграмі

Цими вихідними і в минулу п’ятницю просто у центрі Рівного охочі могли пройти перевірку на туберкульоз та ВІЛ. Неподалік драмтеатру працювала бригада Рівненського обласного фтизіопульмонологічного центру.

Обстеження було безкоштовним.

Проте сьогодні у відомому рівненському Телеграм-каналі Штірліц поширили допис, мовляв, автомобіль, у якому робили рентген – небезпечний для працівників.

Зокрема, анонім написав таке (подаємо без змін):

- Нещодавно у місцевих ЗМІ пройшла інформація, що 17 та 20 березня поблизу Драмтеатру усі охочі зможуть безплатно зробити флюорографію та пройти тест на ВІЛ.

Ініціатива ніби хороша і потрібна, от тільки реалізовується вона як і багато чого у нас в державі - через одне місце.

Річ у тім, що флюоромобіль (в ньому пропонують зробити безплатний тест на ВІЛ та флюорографію), який  Рівненський обласний фтизіопульмонологічний центр приблизно рік тому отримав в якості гуманітарної допомоги, досі не має необхідних дозвільних та ліцензійних документів на роботу. Більше того, він навіть не відповідає нормам радіаційної безпеки. Простіше кажучи, «фонить».

Від цього, в першу чергу, страждають рентгенлаборанти, яких примушують на цьому автомобілі працювати. Вони ж нікуди не скаржаться, бо бояться втратити роботу. Тому їздять і мовчать.

Контролюючі служби (ДІЯР, Держпродспоживслужба, а також експерти-дозометристи) про ці проблеми добре знають.

 

Власне, як і відомі вони керівництву Рівненського обласного фтизіопульмонологічного центру, але там на це не зважають. Мовляв, люди потерплять, а перевірки, без відповідних скарг та заяв, в умовах військового стану всеодно ніхто проводити не стане. Головне - створити гарну картинку».

Щоправда, адміністратор телеграм-каналу зауважив, що може не поділяти думки авторів дописів.

На цей допис негайно відреагували у медичному закладі Рівненський обласний фтизіопульмонологічний центр. Кажуть, інформація фейкова й усі необхідні дозволи на роботу флюоромобіля є.

З цього приводу на сторінці медзакладу опублікували розлогий допис і навіть надали фото документів.

Подаємо без змін:

- Сьогодні, у мережі поширилася інформація про флюоромобіль Рівненського обласного фтизіопульмонологічного центру, який нібито не має дозволів на роботу та не відповідає нормам безпеки.

 

Адміністрація медичного центру офіційно повідомляє, що дана інформація є фейком та не відповідає дійсності, про що свідчить протокол дозомитерчного контролю засобів захисту Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України

 

 

Нам невідомо, яку кінцеву мету переслідують автори такої дезінформації, але ми вбачаємо в цьому свідомий підрив авторитету закладу та намагання зірвати впровадження ефективної програми по боротьбі з туберкульозом.

До слова, флюоромобіль фтизіатрична служба Рівненщини отримала у серпні 2022 року завдяки Міністерству охорони здоров'я України, Центру громадського здоров'я, а також Міністерству Європи та закордонних справ Франції та Центру кризових ситуацій та підтримки.

На Рівненщині зростає кількість хворих на туберкульоз. Торік виявили близько пів тисячі нових хворих, а лише за січень-лютий цього року хворобу діагностували вже у сотні людей.

Рентгенівське обстеження у флюороавтомобілі на туберкульоз та інші патології пройшли понад 1200 мешканців області.

 

У 40-ка людей виявили підозру на туберкульоз, четверо – вже розпочали лікування. Обстеження переважно проводять асоціальним особам і тим, хто у групі ризику.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень