На Рівненщині потепліє на 20 градусів! Як гіпертонікам пережити такий перепад (ПОРАДИ ЛІКАРЯ)

Кардіологиня розповіла нам план

Різкі перепади температур сьогодні у багатьох можуть позначитися на здоров’ї. Нічний мороз до 17 градусів упродовж дня зміниться потеплінням до +3-х.

У гіпертоніків і метеочутливих такі коливання можуть супроводжуватися стрибками артеріального тиску та погіршенням самопочуття.

Як пережити кризу, ми запитали у лікарки-кардіолога медичного центру «Валєо» Оксани Самусенко. За її словами, варто призначити препарати проти стрибків тиску чи збільшити дозу:

В цей час дуже важливо вчасно виміряти артеріальний тиск і за потреби підібрати препарати від артеріального тиску. Якщо людина вже приймає препарат від тиску, то потрібно підібрати додаткові препарати або просто збільшити дозу.

Оксана Самусенко
Оксана Самусенко

Ліки – це не панацея. У боротьбі з тиском допоможе й дієта:

Має бути збалансоване харчування. Особливо зменшення кількості солі. Людям із підвищеним тиском рекомендується вживати не більше 4-6 грамів солі на день. Йдеться й про ту сіль, яка є вже є продуктах харчування. Тобто це десь чайна ложка. Страви рекомендується не солити, а додавати сіль уже після приготування. Також варто зменшити вживання жиру та швидких вуглеводів.

Завжди корисною буде помірна фізична активність: швидкі прогулянки на свіжому повітрі чи зарядка. Оптимальний час навантажень - 150 хвилин фізичної активності на день.

Під час перепадів температури й тиску кількість звернень до лікарів зростає. Особливо взимку, коли температура знижується й судини спазмують. До прикладу, похолодання, яке прийшло днями на Рівненщину, принесло з собою й збільшення кількості скарг на самопочуття.

У четвер на Рівненщину прийде різке потепління, однак говорити про те, що тиск в усіх падатиме – немає сенсу. Буде відчутним перепад температури, але організм кожного реагує на таке індивідуально.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень