На Рівненщині невідомі викинули на смітник чотири ікони: Священник пояснив, що робити зі святими речами

Викидати у жодному разі не можна

Випадки, коли жителі Рівненщини безжально викидають старі ікони, непоодинокі.

Протоієрей Василь Начев розповів, що цього тижня його знайомий знайшов на смітнику чотири ікони. Таке сталося вже вдруге. Перші ікони відреставрував та віддав у храм.

Видно, що ікони старі, але це не є приводом, щоб їх викидати. Краще підійти до священника та запитати поради. Хтось вимолює щось у Бога, а хтось викидає Його на смітник, – написав Василь Начев.

Найімовірніше, річ у тім, що люди під час купівлі будинку, у якому вже хтось жив, або в процесі прибирання на горищі, не знають, що робити зі старими іконами. Настоятель однієї з Православних  церков неподалік Рівного Роман розповів, що викидати ікони у будь-якому випадку заборонено. Оскільки образи є освяченою річчю. І це стосується не лише ікон, а й всього, на чому є зображення Ісуса Христа, Матері Божої чи святих, яких шанує церква.

Святі речі краще не викидати, а принести до храму, де священник вирішить, що з ними робити:

  • якщо ікона у доброму стані, то священник повісить образ в храмі;
  • якщо є людина, яка не має ікони, то священник подарує святий образ їй;
  • якщо ікона має історичну цінність, то священник передасть її на реставрацію і врешті вона знову повернеться до храму на молитву;
  • якщо це ікона, яка втратила вигляд, в недоброму стані та зроблена із дешевих матеріалів, тоді потрібно відповідним чином спалити ікону (або якусь іншу церковну річ). Обряд священник проводить на території храму, попіл (рештки) він не викидає, а залишає у храмі.

На моїх парафіях я постійно оголошую : «Якщо у вас є ікони, календарі, книги… приносьте до храму, а там я дам їм раду», – зауважив священник.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень