На Рівненщині ліквідовують обласне управління охорони здоров’я

І створюють натомість новий департамент

Замість двох обласних управлінь охорони здоров’я та ДСНС – один департамент охорони здоров’я та цивільного захисту розпорядився ще у березні створити голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

А вчора це питання обговорювали на засіданні бюджетної комісії облради. Начальник облуправління охорони здоров’я Олег Вівсянник пояснив...

таке об’єднання управлінь потрібне для якісного сучасного реагування на надзвичайну ситуацію з COVID-19, яка зараз оголошена Кабміном.

Але заступник голови облради Олексій Бучинський зауважив, що такі реформи під час пандемії коронавірусу не зовсім правильні. Бо постраждають люди - через скорочення.

Також він поцікавився, чи є подібні об’єднання управлінь в інших областях. Але Олег Вівсянник повідомив, що в інших областях такого нема. Лишень у Сарненському районі - об'єднують відділи тих же галузей.

Ліворуч - Олексій Бучинський, праворуч - Сергій Подолін (фото Рівненської облради)

Депутат і заступник голови ОДА Сергій Подолін пояснив, що утворення нового департаменту - це зона відповідальності ОДА. І додав:

Питання виноситься на сесію, щоб новоутворений департамент з 12 травня почав фінансуватися.

 

У випадку неприйняття депутатами цього рішення департамент ми створимо, але частково зупинимо фінансування галузей медицини і надзвичайних ситуацій.

 

Ніяких проблем по галузі немає. Завдання - лише запустити департамент. Діємо в межах закону. Від Кабміну отримали погодження на утворення департаменту.

 

Ми сьогодні вирішуємо це питання, щоб люди отримували зарплати.

Але депутати не прийшли до спільної думки у цьому питанні та просто взяли його до відома.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень